Sütemény Receptek Gyűjteménye!

Sütemény receptek, Torta receptek, Muffin receptek!


Gyümölcstorta recept


Hozzávalók:
8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 5-7 evőkanál tej
- a formához: vaj, zsemlemorzsa
- a tetejére: 4-5 evőkanál savanykás lekvár, kb. 50 dkg gyümölcs ízlés és idény szerint, 1 csomag tortazselépor

Elkészítés:
A vajat a cukorral keverd habosra, majd sorban a többi hozzávalókat is dolgozd össze. A gyümölcstortaformát vajazd ki, hintsd be vékonyan zsemlemorzsával, simítsd bele a masszát. Előmelegített sütőben 175 fokon 25-30 perc alatt süsd meg. Rácsra borítva hagyd hűlni.
Helyezd tortástálra, a mélyedést kend ki lekvárral. Gyümölcsökkel csinosan rakosgasd ki, majd a leírás alapján elkészített tortazselével „fényezd”.


Ananászos tortácskák recept


Hozzávalók 15 darabhoz:
12,5 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
3 tojás,
2 ek. rum,
7 dkg kókuszreszelék,
1 zacskó sütőpor,
20 dkg liszt,
40 dkg körszeletes ananászbefőtt,
500 g joghurt,
30 g zselatin,
200 g tejszín,
1 zacskó, színtelen tortazselé,
sárga élelmiszerszínezék, a díszítéshez: kókuszforgács, marcipánszívek és mentalevél

Elkészítés:
Robotgéppel a margarint krémesre keverjük 10 dkg porcukorral. Egyenként beledolgozzuk a szétválasztott tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a rumot, beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. A sütőpapírral elvegyített lisztbe keverünk 2 dkg kókuszreszeléket, majd evőkanalanként a masszába dolgozzuk. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Az ananászt lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. A joghurtot a maradék cukorral és 3 evőkanál ananászlével ízesítjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd alacsony hőfokon feloldjuk, és a joghurtba vegyítjük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Az ananász harmadát felaprítjuk, és a tejszínhabbal együtt óvatosan a joghurtba forgatjuk. A dermedő krémmel egyenletesen megkenjük a tésztát, majd hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni. Kb. 8 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle, és az oldalukra kókuszreszeléket nyomkodunk. A tortazselét megfestjük sárga ételszínezékkel, és hozzáöntjük a maradék ananászlevet. A tortácskákra 1-1 ananászkarikát ültetünk, és megkenjük a zselével. Dermedés után kókuszforgáccsal, marcipánszívekkel, mentalevéllel díszíthetjük.

Epes piskótatorta recept


Hozzávalók:
3 tojás, 15 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 citrom reszelt héja és leve, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 1 tk. sütőpor, 3 lap zselatin, 450 g joghurt, 50 dkg eper, 400 g tejszín

Elkészítés:
A tojások fehérjét habbá verjük. Közben apránként beleszórunk 8 dkg cukrot, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sót. Beledolgozzuk a tojássárgájákat, belekeverjük a citromhéjat, végül a sütőporral és az étkezési keményítővel elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 175 fokon kb. 30 percig sütjük. Kb. 15 percig pihentetjük, majd eltávolítjuk a karimát.
A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe ázatjuk. A citromlevet felforraljuk a maradék cukorral, majd levesszük a tűzhelyről, és feloldjuk benne a zselatint. Kevés joghurtot vegyítünk bele aztán az egészet a maradék joghurthoz adjuk, és legalább 30 percre hűtőszekrénybe állítjuk.
Kemény habbá verünk 200 g tejszínt, és adagonként a dermedő joghurtos krémbe forgatjuk. A piskótát két lapra vágjuk. A félbevágott eper felét a krémbe vegyítjük. Az alsó lapot megkenjük, befedjük a másik lappal, és 4 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A tortát bevonjuk a maradék tejszínből vert habbal, a tetejét kirakjuk a megmaradt eperrel.


Áfonyás túrótorta recept

Hozzávalók: 

1 tojás, 2 tojásfehérje, 1 csipet só, 4 dkg búzaliszt, 2 dkg étkezési keményítő, 20 dkg áfonyakompót almaszörppel, 1 tk. őrölt Bourbon vanília, 35 dkg túró, 4 lap fehér zselatin, 1,5 dl tejszín, vaj a formához

Elkészítés:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A formát kikenjük, az aljára sütőpapírt teszünk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat 3 evőkanál vízzel és 4 dkg cukorral habosra keverjük. A fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A lisztet az étkezési keményítővel a krémre hintjük, hozzáadjuk a habbá vert fehérjét, majd óvatosan összekeverjük. A tésztát a formába öntjük, és sütőben 15-20 percig sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A túrót 10 dkg áfonyával és a maradék cukorral elkeverjük. 3 lap zselatint beáztatunk, és felolvasztunk. A zselatint a túrókrémhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a túrókrémhez adjuk. A piskótaalapot kettévágjuk. Az alsó lapot visszarakjuk a formába, megkenjük a krém felével, majd ráfektetjük a másik lapot, és elosztjuk rajta a maradék krémet.
A maradék 1 lap zselatint beáztatjuk hideg vízbe. A maradék áfonyát kissé felmelegítjük, felolvasztjuk benne a zselatint. Miután kihűlt, a tortára kenjük, és az egészet fóliával letakarva hűtőszekrényben 2 óráig dermesztjük.

Morzsás sütemény recept

Hozzávalók: 
30 dkg fagyasztott kelt tészta, 20 dkg búzaliszt, 5 dkg cukor, 10 dkg hideg vaj, 2 tojssárgája, fél tk. fahéj, vaj a formához

Elkészítés: 
A formát kikenjük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kelt tésztát felengedjük, kinyújtjuk, és a formába fektetjük, a széleit kissé magasabbra húzva.
A lisztet, a cukrot, a tojássárgáját, 1 evőkanál vizet és a fahéjat a deszkán durván összedolgozzuk. Kézzel morzsát formázunk belőle, a tésztára szórjuk, sütőben 20-25 percig sütjük.

Almatorta recept

Hozzávalók: 
12,5 dkg búzaliszt, 10 dkg vaj, 4 dkg cukor, 1 tojás, 1 tk. reszelt citromhéj, csipet só, 60 dkg savanykás alma, 2 evőkanál citromlé, 4 evőkanál calvados (almalével helyettesíthető), liszt a kinyújtáshoz, vaj a formához

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, a formát kikenjük, kilisztezzük. A lisztet 7 dkg vajjal, 3 dkg cukorral, a tojással, a citromhéjjal és a sóval tésztává gyúrjuk.
A tésztát belenyomkodjuk a formába úgy, hogy pereme is legyen. A tészta alját megszurkáljuk, és 15 percig elősütjük.
Az almákat negyedeljük, meghámozzuk, kivágjuk a magházukat, a cikkeket felszeleteljük és tetőcserépszerűen elrendezzük a tésztán. 3 dkg vajat felolvasztunk, és a calvadosszal, a citromlével és a maradék cukorral elkeverve az almára öntjük. További 30 percig sütjük.

Diótorta recept

Hozzávalók: 
12,5 dkg búzaliszt, 8 dkg cukor, 1 tojássárgája, 1 csipet só, 10 dkg hideg vaj, 1 tojás, fél dl tejszín, 3 evőkanál rum, 1 csipet fahéj, 10 dkg durvára vágott dió, liszt a kinyújtáshoz, vaj a formához

Elkészítés: 
A lisztet 3 dkg cukorral, a tojássárgájával, a sóval és 8 dkg vajjal összegyúrjuk. A tésztát 12 órára hűvös helyre tesszük.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, a formát kikenjük. A tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. A tészta alját megszurkáljuk, sütőpapírral befedjük, és szárított borsóval megszórjuk. A sütőben 12-15 percig elősütjük, ezután eltávolítjuk róla a papírt és a borsót.
A maradék cukrot elkeverjük a tojással, és a tejszínnel. A maradék vajat felolvasztjuk és a rummal, a fahéjjal, a dióval a tojásos keverékhez adjuk. Elosztjuk a tésztán, majd 35-40 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Bogyósgyümölcs-torta joghurtkrémmel recept

Hozzávalók: 
15 dkg liszt, 4 evőkanál cukor, 7 dkg vaj, 12 lap fehér zselatin, 4,5 dl joghurt, fél teáskanál reszelt citromhéj, 4 evőkanál maracujalé, 1 dl tejszín, 10 dkg eperdzsem, 50 dkg vegyes bogyós gyümölcs (friss vagy fagyasztott), száraz borsó, liszt a kinyújtáshoz, vaj a formához

Elkészítés:
A lisztet 1 evőkanál cukorral, a vajjal és 2 evőkanál vízzel tésztává gyúrjuk, fóliába tekerjük és 30 percig hideg helyen pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A formát kikenjük.
A tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a tortaformát. Sütőpapírt teszünk rá, és megszórjuk száraz borsóval. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a borsót és a sütőpapírt.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot elkeverjük a citromhéjjal és 3 evőkanál cukorral. A maracujalevet kissé felmelegítjük. A zselatint feloldjuk benne, és a joghurthoz adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk.
A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, a fagyasztott gyümölcsöket fagyottan használjuk fel. A tortát megrakjuk a gyümölcsök kétharmadával. Ráöntjük a joghurtos krémet és elsimítjuk. A megszilárdulásig kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A lekvárt szitán áttörjük, felmelegítjük, és óvatosan a joghurtkrémre simítjuk. Még 10 percre visszatesszük a hűtőbe, majd a maradék gyümölccsel díszítjük.

Tatin torta recept

Hozzávalók: 
12 dkg liszt, 1 tojássárgája, 10 dkg vaj, 1 kg alma, 1-1 evőkanál cukor és méz, liszt a kinyújtáshoz

Elkészítés:
A lisztből, a tojássárgájából, 6 dkg vajból és 1-2 teáskanál vízből tésztát gyúrunk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. ! dkg vajat felolvasztunk a formában, a cukrot és a mézet barnára karamellizáljuk benne.
A hámozott, gerezdekre vágott almát elrendezzük a formában. 15 perc alatt aranybarnára sütjük, egyszer megfordítjuk. A tésztát kinyújtjuk, az almára fektetjük, és még 20-25 percig sütjük, végül óvatosan kiborítjuk a formából.

Linzer torta recept

Hozzávalók: 
30-30 dkg őrölt mandula és liszt, 1 citrom reszelt héja, fél teáskanál fahéj, 5 evőkanál gyümölcscukor, 2 teáskanál édesítőszer, 1 tojás, 5 evőkanál tej, 15 dkg vaj, 25 dkg málnalekvár, vaj a formához

Elkészítés:
A lekvár kivételével összedolgozzuk a hozzávalókat. A sütőt előmelegítjük.
A kinyújtott tészta kétharmadával kibéleljük a kivajazott tortaformát. Megkenjük lekvárral. A maradék tésztát széles csíkokra vágva rácsszerűen a torta tetejére rakjuk, és (középen, légkeveréses sütőben 160 fokon) 40-45 percig sütjük.

Gyümölcsös krémsajttorta recept


Hozzávalók:
20 dkg piskótakorong, 12,5 dkg vaj, 20 dkg mascarpone, 5 dkg + 1 ek. cukor, 1 ek. citromlé, 275 g habtejszín, 18 g színtelen zselatin, 40 dkg málna, a forma kikenéséhez: margarin, nejlonzacskó, a díszítéshez: citromfű

Elkészítés:
A nejlonzacskóba tett piskótát sodrófával morzsalékokra törjük, majd a megolvasztott vajjal jól eldolgozzuk. Az alján margarinnal kikent 22 cm-es, kacsos tortaformába nyomkodjuk, és körben a karimánál 2-3 cm magas peremet készítünk. Kb. 30 percre hűtőszekrénybe állítjuk.
A mascarponét simára keverjük 5 dkg cukorral és a citromlével. Beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, és a tortalapra simítjuk. A hűtőbe állítjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A málna harmadát félretesszük, a többit a maradék cukorral pürésítjük. Az alacsony hőfokon felmelegített zselatint elvegyítjük 2-3 ek. málnapürével, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd a maradék málnapüréhez adjuk, és a mascarponerétegre simítjuk. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Néhány málnával megszórva és citromfűvel díszítve kínáljuk.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 100
Tegnapi: 49
Heti: 164
Havi: 743
Össz.: 95 885

Látogatottság növelés
Oldal: Torták
Sütemény Receptek Gyűjteménye! - © 2008 - 2024 - sutnijo.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »