Az élesztőt egy nagy tálbamorzsolom, majd leöntöm alangyos tejjel, picit elkeverem.Hozzáadom a cukrot, a lisztet, avajat, az őrölt kardamomot és asót is, majd simára gyúrom a tésztát. Akkor jó, ha laza,ruganyos állagú tésztát kapok.Letakarva meleg helyen kb. félórán át kelsztem.
A töltelékhez a vajatmegolvasztom, és simárakeverem a cukorral, a fahéjjalés a vízzel.
A tésztát két részre osztom,mindkét felét téglalap alakúranyújtom, és megkenem afahéjas vajas mázzal. Ahosszabb oldalánál kezdvefeltekerem, széleitlenyomkodom, és kb. 2 cmszéles szeletekre vágom.
Sütőpapírral bélelt tepsiberakosgatom a csigákat úgy,hogy lehetőleg ne érjenekössze, végül lekenem a cukros tejszínmázzal. 230 fokossütőben kb. 15-20 perc alattaranybarnára sütöm.