Hozzávalók:
A krémhez:
A lapok kenéshez:
A tejkonzervet egy lábasba teszem, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és 3 óráig egész kis hőmérsékleten főzöm. (Most egyszerre 3 konzervet is megfőztem, mert így is eláll, és legközelebb már ezt a leghosszabb lépést ki lehet hagyni.)
Egy edényben összekeverem az ecetet és a szódabikarbónát. Egy lábasba teszem a vajat, a mézet és a cukrot, majd egész kis lángon kevergetve felolvasztom. Hozzáadom a szódabikarbónát is, és barnulásig főzöm. A tűzről lehúzom, gyorsan belekeverem a tojásokat, és hagyom hűlni. A kakaóport a liszthez adom, és a tojásos masszához szitálom. Összegyúrom. Ha túl kemény vagy nehezen kezelhető lenne, egy kevés tejföllel lazíthatjuk!
6 gombócot formálok belőle, és fóliával letakarom, hogy ne száradjon ki. (Nem 7-et, mint a képeken!) Egyenként nagyon vékonyra nyújtom. Nekem a sütőpapírok közötti nyújtás vált be, mert így nem ragad, nem nagyon kell lisztezni. Így, sütőpapírral együtt csak ráhúzom a tepsire. Nagyjából A/4-es lap nagyságúra nyújtom (ahogy a képen is látszik). 190 °C-os sütöben sütöm kb. 4 percig.
A krémhez először a puha vajat habosra keverem, majd a karamellel folytatom, végül beleöntöm a mogyorót és a konyakot.
A kávét összekeverem a konyakkal, majd ezzel kenegetem meg a lapokat.
A krémet 5 részre osztom és megkenem vele egyenletesen a lapokat. Mielőtt az utolsó krémréteget a tetejére kenném, egy tálcával kicsit lenyomom a tésztát, hogy egyenletes legyen a krém a lapok között. Egy tésztalapot sodrófával morzsásra török, keverek hozzá egy kevés mogyorót, és ezt a legfelső krémre szórom. Fóliával lefedem, és másnapig hagyom, hogy a lapok puhuljanak.