Almás lepény recept
Hozzávalók:
Tésztához:
4 dl kefir (tejföl is lehet),
2 db tojás,
1 csomag sütőpor,
3 dl étolaj,
30 dkg finomliszt, + 2 evőkanál rétesliszt,
2 csomag vaníliás cukor .
Tetejére:
3 evőkanál zsemlemorzsa,
apró kockára vágott alma (annyi, hogy 1 cm-es vastagságú legyen a tésztán),
kristálycukor,
fahéj,
körülbelül 10 dkg reszelt dió.
Elkészítése:
A tésztához valókat robotgéppel jól összekeverjük. Kivajazott lisztezett tepsibe öntjük. Ezután a zsemlemorzsát rászórjuk a tésztára, arra ráterítjük az almát. Megszórjuk jó alaposan kristálycukorral, és fahéjjal. Végül a 10 dkg reszelt dióval.
Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük 30 x 35 cm-es tepsiben. Lekapcsolás után a sütőben hagyjuk 2-3 percig.
Hidegen szeleteljük.