Egy keverőtálba beleütjük az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a mézet, ízlés szerint édesítőszert, a vanília-aromát, a fahéjat és a tejszínt. Ezután kézi habverővel simára keverjük, majd hozzákeverjük a száráról lecsipkedett bodzavirágot. Végül a kukoricalisztet összekeverjük a sütőporral, majd szintén a keverékhez öntjük, és fakanállal összekeverjük (lágyabb masszát fogunk kapni).
Egy sütőformát (vagy tepsit) alaposan kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Ezután beleöntjük az előzőleg alaposan összekevert masszát. A tetejére ízlés szerint keményebb lekvárt potyogtatunk (szilvalekvárt, sárgabaracklekvárt vagy vegyes gyümölcslekvárt....)
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt készre sütjük. Sütés után a sütőből kivesszük, majd a formában hagyjuk kihűlni.
A tejfölt simára keverjük az édesítőszerrel, a vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal. Tálaláskor a pitét ízlés szerint felszeleteljük, majd az ízesített tejföllel kínáljuk.